Getting My meme kanseri sonrası silikon To Work

Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.

Kürtaj sonlandırılmak istenen gebeliklerde rahim endometriyumun fonksiyonel tabakasını (Gebelikte kalınlaşan kısım) kazımakla olan bir işlemdir.

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

Cinsel temasla bulaşan hastalıkların artması ve buna bağlı olarak tüplerin yapısının zarar görmesi

Dış gebelik kadının hayatını riske atan ve bazen kayıplara varan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu nedenle kesinlikle arka plana atılamamalı ve tedavi edilmelidir.

Sadece bazen bebek oluşmayabilir ve boş gebelik dediğimiz sağlıksız bir gebelik oluşabilir. Yada bekleyince bebek ve kalp atışı görülebilir. Takipte kalmaya devam edin.

Ancak gebeliğin ilerleyen aşamalarında hasta şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama, baygınlık ve diğer iç kanama bulgularıyla karşımıza gelebilir. Gebelik testinin pozitif olması ve ultrasonda karın içinde serbest kan saptanması tanı koydurucudur. Dış gebelik tanısını erken koyarak henüz tüp hasar görmeden laparaskopi operasyonu veya metotrexate adlı ilaç ile tedaviye gitme şansımız vardır. Ancak yine de tüp hasar görebilir ve yeni bir gebelikte bu durum yüzde 10-15 tekrarlayabilir. Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikayesi olan hanımların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir” açıklamalarında bulundu.

 Hormonal dengesizlikler veya bazı tıbbi durumlar gibi diğer faktörler de adet döngülerinde değişikliklere neden olabilir.

Ancak dış gebelik oluşumunda riskli gurupta olanlar vardır. Dış gebelik neden olur sorusunun cevabı ile risk gurubunu oluşturan etkenler ise şu şekilde;

Dış gebelikte kendi kendine düşme durumlarına rastlanılmaktadır. Böyle durumlarda genellikle karın içerisine hafif bir kanama olur ve dış gebelik sonlanır.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Detay Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Bazı kadınlar, hamileliğin erken belirtileriyle karıştırılabilecek mide bulantısı ve kusma yaşarlar.

Karın Ağrısı: Genelde gebeliğin ikinci yarısından sonra alt karın bölgesinde ve kasıklarda ağrı olabilir. Bu ağrıların nedeni, büyüyen rahmi tutan bağların gerilmesi ve rahim çevresindeki kasların ve liflerin gerilmesidir. Daha önce ameliyat geçirmiş hastalarda ağrının nedeni buradaki yapışıklıklar olabilir. Her ne kadar bu ağrı masum gibi görünse de bazen altından önemli sorunlar çıkabilir. Bazen apendiks iltihabı, safra kesesi iltihabı, taşları, idrar yollarıyla ilgili sorunlar da benzer ağrılar neden olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *